Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Dit doet een onafhankelijke cliëntondersteuner

dinsdag 12 oktober 2021
Pixabay, 2021

Weet u niet waar u moet zijn om de juiste hulp te krijgen? Een onafhankelijke cliëntondersteuner helpt u op weg en bereidt samen met u een gesprek voor.

Lees hieronder verder

Toen Annie zes jaar geleden een hersenbloeding kreeg, veranderde haar leven compleet. Wat eerst vanzelfsprekend was, moest ze nu opnieuw leren. Maar de juiste hulp vinden… welke zorg had ze precies nodig en hoe vaak? De onafhankelijke cliëntondersteuner hielp haar bij een zorggesprek. Annie: “Er zijn zoveel regels. Cliëntondersteuners denken aan heel veel dingen meer en spreken de taal van de gemeente.”

Meedenken en -praten

Welke hulp past het beste bij u? En hoe organiseert u die? Soms is dat even zoeken. Zeker als uw zorgvraag ingewikkeld is. Als er meerdere organisaties bij komen kijken. Als u een licht verstandelijke beperking of hersenletsel heeft. Of autisme of een andere psychische ziekte. Dan kan het fijn zijn als iemand met u meedenkt die los staat van de zorgorganisaties. En die ook veel mogelijkheden kent.

Dat merkte ook Danny (37). Hij heeft Multiple Sclerose (MS), waardoor sommige zenuwen niet goed meer werken. “Ik wil de regie houden over mijn leven. Maar dat is best lastig, omdat mijn gezondheidssituatie steeds verandert. De cliëntondersteuner denkt elke keer met me mee over nieuwe praktische oplossingen.”

Lijkt u dat ook fijn? Iemand die u helpt om een gesprek voor te bereiden? Bij het gesprek is? Of met u (en Rogplus) meedenkt over wat u (nog meer) kan helpen? Bel of e-mail dan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Het kost u niets en u heeft er geen verwijzing of (Wmo-)indicatie voor nodig.

Kijk voor meer voorbeelden en informatie op www.regelhulp.nl

Tekst: Miriam Visser (Rogplus magazine september 2021)
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips